Loving, un nou proiect condus Jeff Nichols

articol redactat de Eduard Medre

Jeff Nichols, cunoscut pentru Take Shelter și Mud, este în toiul filmărilor noului său film, drama Loving, în statul american Virginia. Scenariul scris de Nichols se bazează pe povestea adevarată a controversatei căsătorii interasiale dintre Richard și Mildred Loving, și este inspirat de documentarul lui Nancy Buirski, The Loving Story. Richard și Mildred și-au unit destinele în iunie 1958. Pentru căsătoria lor, cei doi au fost arestați, condamnați la un an de închisoare și exilați din statul natal Virginia. Timp de nouă ani cei doi s-au luptat pentru căsătoria lor și pentru dreptul de a se putea reîntoarce în statul Virginia ca familie.

Joel Edgerton, care a mai colaborat cu Jeff Nichols la Midnight Special, și Ruth Negga sunt Richard și Mildred Loving. Nick Kroll îl intruchipează pe Bernie Cohen, avocatul familiei Loving, iar Martin Csokas îl va juca pe șeriful Brooks. Loving marchează cea de-a cincea colaborare a lui Nichols cu actorul Michael Shannon, acesta jucând în toate filmele regizorului de până acum. În Loving, Shannon va fi Grey Villet, fotograful revistei LIFE care a fotografiat familia Loving în 1965, imagine care a devenit iconică.

Imaginea filmului este semnată de Adam Stone, cu care regizorul American a lucrat la toate filmele sale anterioare. Filmul este produs de Colin Firth și Ged Doherty, din partea casei de producție Raindog Films, alături de Nancy Buirsky și Sarah Green și, din partea casei Big Beach, de către Peter Saaf și Mark Turtletaub. Brian Kavanaugh-Jones este producător executiv, împreună cu Jack Turner și Jared Ian Goldman.

Filmul nu are încă dată de lansare. CAA va distribui filmul în Statele Unite ale Americii, iar de distribuția de peste ocean se va ocupa Insiders, ramura din Los Angeles a companiei Wild Bunch.

27 noiembrie este data de lansare în România a celui mai recent film realizat de Nichols, Midnight Special, un film SF produs de Warner Brothers.