After the Storm, un nou film de Hirokazu Koreeda

articol redactat de Eduard Medre

After the Storm a intrat în post-producție după ce filmările s-au încheiat cu câteva zile înainte de intrarea în anul nou.

Hirokazu Koreeda (Like Father, Like Son– Premiul Juriului si Premiul Ecumenic în cadrul festivalului de la Cannes din 2013, Our Little Sister în competiție la Cannes 2015) scrie scenariul filmului spunând povestea unui scriitor lefter care, după moartea tatălui său, încearcă să intre din nou în contact cu familia sa și în special cu fiul său. O furtună de vară oferă prilejul perfect pentru a forma o legatură tată-fiu.

Filmul îi are în distribuție pe Hiroshi Abe în rolul scriitorului Ryota, care a mai lucrat cu regizorul la Still Walking, Kirin Kiki în rolul mamei lui Ryota, care a jucat în mai multe filme ale regizorului japonez. Yoko Maki, care acum este distribuită în rolul fostei soții, poate fi văzută și în Like Father, Like Son; Taiyo Yoshizawa are rolul fiului.

After the Storm este produs de Aio Promotion, GAGA ocupându-se de lansarea în cinematografe în Japonia, iar Wild Bunch va distribui filmul internațional. Premiera în cinematografe va fi pe data de 21 mai în Japonia, cu o posibilă premieră internațională la ediția acestui an a Festivalului de film de la Cannes.