21 Years: Quentin Tarantino

articol redactat de Eduard Medre

A început producția la primul documentar autorizat despre munca excentricului regizor american Quentin Tarantino.

21 Years: Quentin Tarantino, de Tara Wood, continuă seria de documentare despre regizori a căror muncă împlinește  21 de ani, serie începută cu documentarul 21 Years: Richard Linklater în 2014, regizat de Tara Wood alături de Michael Dunaway. Seria are în spate ideea că primii 21 de ani de muncă definesc cariera unui artist.

Documentarul va îmbina clipuri din filmele autorului, filmari din spatele camerelor, animații create pe baza poveștilor spuse de actori și interviuri cu o bună parte din colaboratorii regizorului: Samuel L. Jackson, John Travolta, Leonardo DiCaproi, Uma Thurman, Christoph Waltz, Lucy Liu, Jaime Foxx, Eli Roth, Mihael Madsen și mulți alții.

“Quentin este cel mai revoluționar, distinctiv regizor al generației noastre” a declarat Tara Wood. Prilmul film a lui Tarantino a fost Reservoir Dogs din 1992 urmat de Pulp Fiction în 1994 pentru care a primit Palme d’Or la Cannes și Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original, premiu primit și pentru Django Unchained în 2012.

Documentarul este produs de Tara Wood și Jake Zortman. Wood Entertainment a lansat filmul pentru vânzări la American Film Market.

The Hateful Eight, noul film a lui Quentin Tarantino, va avea premiera în cinematografele din România pe 15 ianuarie 2016.